Ga naar de inhoud

Gewoonfamilie.nl

Een huis vol liefde

Menu
  • Home
  • Ontwikkeling
  • Gezondheid
  • Familie
  • Recepten
  • Budget
  • Uitjes
Menu

🥞 Havermoutpannenkoeken met Banaan

Geplaatst op 06/04/202506/04/2025 door Stacey Wiersma

Een gezond en makkelijk ontbijtje (of lunch!) dat binnen no-time op tafel staat. Deze havermoutpannenkoeken zijn voedzaam, glutenvrij (mits je gecertificeerde havermout gebruikt) en zitten boordevol smaak. Ideaal voor het hele gezin!

Ingrediënten (voor 3–4 personen)

• 100 gram havermout

• 2 rijpe bananen

• 4 eieren

• 1 theelepel kaneel

• 1 theelepel bakpoeder

• Snufje zout

• Bakspray (of olie/boter om in te vetten)

Zo maak je het

1. Mix het beslag: Doe de havermout, bananen, eieren, kaneel, bakpoeder en zout in een blender of keukenmachine. Mix tot een glad beslag.

→ Heb je geen blender? Geen probleem! Prak de bananen goed fijn en meng met een garde of vork met de rest van de ingrediënten.

2. Verhit de pan: Zet een koekenpan op middelhoog vuur en spray licht in met bakspray.

3. Bakken maar: Schep kleine hoopjes beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels per pannenkoekje). Bak ze 2–3 minuten per kant, tot ze goudbruin en stevig zijn.

4. Herhaal: Ga door tot al het beslag op is.

5. Serveer: Lekker met plakjes banaan, notenpasta, honing, vers fruit of een lepel yoghurt.

Tips

• Voeg gerust wat blauwe bessen of stukjes appel toe aan het beslag.

• Ook koud zijn ze heerlijk – perfect om mee te nemen naar school of werk.

• Maak een dubbele portie en vries wat in voor een snelle snack later in de week.

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2025 Gewoonfamilie.nl | Aangedreven door Minimalist Blog WordPress thema