Soms heb je gewoon zin in iets simpels, maar tóch een beetje luxe. Deze bagel met gerookte zalm, avocado en rucola is precies dat: snel gemaakt, boordevol smaak én perfect voor een verwenmomentje tijdens de lunch of brunch. Bonuspunten als je ‘m met iemand deelt (maar alleen opeten mag ook hoor 😄).
🛒 Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
• 2 bagels (natuur of volkoren)
• 100 g gerookte zalm
• 100 g roomkaas (naturel of met kruiden)
• 1/2 avocado, in plakjes
• 1/2 rode ui, in dunne ringen
• 1/2 komkommer, in dunne plakjes
• Een handje rucola
• Zwarte peper
• Een beetje citroensap
• Eventueel: verse dille of bieslook
✨ Extra lekker: frisse citroen-roomkaasdressing
Meng 2 el roomkaas met 1 tl citroensap, een snufje peper en eventueel wat geraspte citroenschil. Heerlijk fris en zó klaar!
👩🍳 Zo maak je het:
1. Rooster de bagels tot ze lekker knapperig zijn aan de buitenkant.
2. Smeer de roomkaas op beide helften – wees niet zuinig, dit is je romige basis.
3. Beleg met plakjes komkommer, avocado, rucola en de gerookte zalm.
4. Voeg de rode ui toe en sprenkel wat citroensap en zwarte peper eroverheen.
5. Top eventueel af met verse dille of bieslook voor die extra flair.
6. Serveer ‘m open of met het kapje erop – net wat je leuk (en eetbaar) vindt.
💡 Tip:
Serveer er wat kerstomaatjes of een zachtgekookt eitje bij voor een complete lunch. En wil je ‘m kidsproof maken? Laat dan de ui en rucola weg en vervang de roomkaas eventueel door een likje kruidenboter of zachte smeerkaas.